Tizenkét ígéret

 

Munkálkodva a Névtelen Kodependensek programján egy csodálatos változásra számíthatok. Amint őszinte igyekezettel munkálkodom a Tizenkét Lépésen és követem a Tizenkét Hagyományt

 

1.        Megismerek egy újfajta valahova tartozásérzést. Az üresség és magányosság érzése szertefoszlik.

2.        Többé nem a félelmeim irányítanak. Felülkerekedek a félelmeimen és bátran, összeszedetten, és méltósággal viselkedem.

3.        Egy új szabadságot ismerek meg.

4.        Megszabadítom magamat az aggodalmaskodástól, bűntudattól, és a múltam és jelenem feletti bánkódástól. Eléggé tudatos vagyok ahhoz, hogy ne ismételjek.

5.        Megismerem egy újfajta elfogadását magamnak és másoknak. Igazán szerethetőnek, szeretni tudónak és szeretettnek érzem magamat.

6.        Megtanulom magamat másokkal egyenlőnek tekinteni. Új és megújított kapcsolataim egyenrangú társakkal valósulnak meg.

7.        Képes vagyok kialakítani és fenntartani egészséges és szeretetteljes kapcsolatokat. Mások kontrollálásának és manipulálásának szükséglete szertefoszlik amint megtanulok bízni azokban, akik erre érdemesek.

8.        Megtanulom, hogyan lehetséges jóvátenni – szeretetteljesebbé, bensőségesebbé és támogatóbbá válni. Lehetőségem van arra, hogy olyan módon érintkezzem a családommal, ami biztonságos számomra és tiszteletteljes irányukban.

9.        Tudomásul veszem, hogy különleges és értékes teremtmény vagyok.

10.    Nincs szükségem többé arra, hogy önértékelésemhez kizárólag másokra támaszkodjak. 

11.    Bízom a felsőbb erőmtől kapott útmutatásban – eljutok a saját képességeimbe vetett hitre.

12.    Fokozatosan tapasztalom mindennapi életemben a lelki békességet, erőt és szellemi fejlődést.

 

Megerősítés:

A CoDA ajánlása szerint az ígéreteket elmondhatjuk múlt időben, pozitív megerősítésként is, mint pld.: „Egy új szabadságot ismertem meg”.

 

 

Frissítve: 2007.10.18