Üdvözlet

 

Üdvözlünk a Névtelen Társ- és Kapcsolati Függők (Kodependensek) programjában, a CODA-ban. Ebben a programban felépülhetünk kodependenciánkból, és megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, erőnket és reményünket, miközben igyekszünk megtalálni a szabadságot és békét az önmagunkkal és másokkal való kapcsolatunkban az eddigi kötöttségek és zűrzavar helyett.

Sokunk eddig is próbált megoldást találni a kapcsolatait és a gyermekkorát jellemző konfliktusokból fakadó problémáira. Sokan közülünk olyan családban nevelkedtek, amelyben jelen volt valamilyen szenvedélybetegség – mások viszont nem. Akárhogy is, mi mindannyian arra a meggyőződésre jutottunk, hogy a kodependencia egy igen mélyen gyökerező, romboló viselkedési mód, és hogy - mérsékelten vagy nagyon - sérült családi hátterünk következménye.

Mi mindannyian a magunk módján átéltük gyermekkorunk és későbbi kapcsolataink ürességének fájdalmát. Megpróbáltunk felhasználni másokat – társainkat, barátainkat, sőt, gyermekeinket is - arra, hogy önmeghatározásunk, önértékelésünk és jóllétünk kizárólagos forrásává tegyük őket, és hogy rajtuk keresztül állítsuk helyre önmagunkban a gyermekkorunkból eredő érzelmi veszteségeinket. Néhányunk élettörténetében szerepet kaptak más függőségek is, amelyet azért fejlesztettünk ki, hogy megpróbáljunk megbirkózni kodependenciánk következményeivel.

Mi mindannyian megtanultuk, hogyan éljünk túl, de a CODA-ban azt tanuljuk, hogyan éljünk. Azzal, hogy a CODA 12 Lépését és Hagyományát elmúlt és jelenlegi mindennapjainkban és kapcsolatainkban alkalmazzuk, megtapasztalunk egy újfajta szabadságot, amely megszabadít minket öngáncsoló életmódunktól. Ez egy egyéni fejlődési folyamat. Mi mindannyian saját tempónkban fejlődünk, ahogy naponta megnyitjuk magunkat Isten akaratának. Élményeink megosztása önmeghatározásunk eszköze, és segít abban, hogy kiszabadítsuk magunkat múltunk érzelmi láncaiból, és jelenlegi életünk túlzott kontrollálásának kényszeréből.

Legyen bármilyen traumatikus is a múltad, vagy kétségbeejtő a jelenlegi helyzeted, a CODA programban van remény. Többé nincs szükséged másokra ahhoz, hogy egy rajtad kívül álló nagyobb erőt keresve rájuk támaszkodj. Ehelyett itt új erőt meríthetsz abból, amivé Isten mindig is szánt téged – a te Értékes és Szabad énedből.

 

 

Frissítve: 2007.10.18